Veilige en intelligente inrichting van laadinfrastructuur voor meergezinswoningen en woningbouwprojecten

Veilige en intelligente inrichting van laadinfrastructuur voor meergezinswoningen en woningbouwprojecten

Er komt een nieuwe wet aan voor de laadinfrastructuur in de woon- en vastgoedsector, waarbij een ruwe installatie van laadpunten in de private en commerciële sector ter beschikking moet worden gesteld. Vooral deze investering maakt een zorgvuldige planning onmisbaar voor het succesvol inrichten van een intelligente en duurzame laadinfrastructuur. Het kiezen van de juiste EV-laadcontroller is hier van essentieel belang.

Hoe wordt uw laadinfrastructuur nog veiliger en voordeliger en wat hebben uw gebruikers eraan?

De reststroomdetectie van 6 mA DC, volgens IEC 62955, die in de CC613 laadcontroller is geïntegreerd, detecteert DC-reststroom in de controller en stopt het laadproces. Automatisch opnieuw verbinding maken biedt u het voordeel dat er geen onderhoudsmonteur langs hoeft te komen.

Het geld dat u hiermee bespaart, maar ook het feit dat alleen een goedkopere RDC type A (de RDC type B is overbodig) nodig is, maakt een individueel laadpunt veel voordeliger.

De geïntegreerde noodopener met laadstekker biedt het voordeel dat de eindgebruiker de laadkabel bij stroomuitval veilig van het laadstation kan loskoppelen zonder daarbij ter plaatse te hoeven zijn of op een servicemonteur te moeten wachten.

De geïntegreerde lascontrole in de CC613 geeft een foutmelding als de contactor of laadschakelaar 'vastzit'. Deze lascontrole biedt een betere bescherming van personen, aangezien de stroomtoevoer in dit geval niet wordt onderbroken en er dus een levensgevaarlijke stroom kan vloeien.

Om de veiligheid tegen elektrische schokken verder te verhogen, zorgt de CC613 voor een goede verbinding van de beschermingsgeleider (PE) naar de controller met voortdurende PE-bewaking.

 

Hoe maakt u uw laadstation nog compacter en ruimtebesparender?

Met het nieuwe geïntegreerde stuurrelais van 230 V kan de contactor direct met de CC613 worden geschakeld voor stroomvrijgave aan de voertuigzijde.

Een extra relais is niet meer nodig. Met de geïntegreerde noodopener in de laadcontroller hoeft er ook geen extra component te worden aangeschaft.

Met het 4G-modem aan boord hoeft er geen losse component voor mobiele radio te worden gebruikt. Zo wordt er nog meer ruimte bespaart.

Dit maakt uw laadpunt veel compacter en ruimtebesparender, wat vooral in ondergrondse garages of op krappe parkeerplaatsen een groot voordeel is.

 

Hoe kunt u uw laadinfrastructuur in een netwerk makkelijk en veilig implementeren met efficiënte en dynamische stroomverdeling?

De ethernetinterface in de CC613 zorgt ervoor dat de laadcontrollers heel makkelijk via ethernet kunnen worden verbonden. Een verbinding met een energiebeheersysteem (EMS) via EEBUS of Modbus TCP kan ook makkelijk worden geïmplementeerd. Een EMS-verbinding om de belangrijkste functies van de laadcontroller aan te sturen (laadproces starten/stoppen, max. laadstroom) is ook via de externe Modbus-interface mogelijk.

Met het geïntegreerde dynamische laadbeheer (DLM) in de controller kan de beschikbare stroom op een hele efficiënte en intelligente manier over alle laadpunten worden verdeeld. Er kan een laadinfrastructuur met 250 laadpunten (master/slave) zonder EMS-verbinding in een netwerk worden geïmplementeerd.

Laadbeheer met een overkoepelend regelsysteem (EMS) is ook mogelijk. Zo kan het systeem makkelijk in bestaande laadinfrastructuren worden geïntegreerd.

De DLM voorkomt overbelasting van het netwerk en dus schade aan de elektrische installatie, waardoor er veel minder gevaar is voor brand.

U kunt met de geïntegreerde ethernetinterface in combinatie met dynamisch laadbeheer heel makkelijk communicerende laadinfrastructuren in een netwerk implementeren.

Hoe houdt u uw laadstation up-to-date?

De CC613 voldoet aan de normen. Regelmatige software-updates zorgen ervoor dat altijd rekening wordt gehouden met de laatste normen en nieuwe functies aan de controller worden toegevoegd. Zo wordt gegarandeerd dat uw laadstation toekomstbestendig is.

Welke communicatiestandaarden maken uw laadstation toekomstbestendig?

De CC613 voldoet met Open Charge Point Protocol (OCPP) 1.5 & 1.6 (JSON & SOAP) aan de normen, wat u twee doorslaggevende voordelen geeft: aan de ene kant kunnen uw laadpunten heel makkelijk in bestaande backend en roamingsystemen zoals has‐to‐be, Virta, Plugsurfing, Hubject enzovoort worden geïntegreerd.

En aan de andere kant kunt u de eindgebruiker een hele handige autorisatie-optie via de RFID-interface of via OCCP met een app of QR-code bieden. Verschillende RFID-modules kunnen los worden besteld en zijn inclusief autorisatie via Giro-e. Verder is ook afrekenen in combinatie met Modbus-meters van verschillende fabrikanten mogelijk.

Met zijn Power Line Communication Standard (PLC) volgens ISO 15118 kunt u met de CC613 bij uw laadstation Plug & Charge implementeren. Hiermee kan het elektrische voertuig makkelijker en rechtstreeks op het laadstation worden aangesloten. Authenticatie vindt automatisch via de laadkabel met de laadcontroller plaats en maakt het laadproces inclusief afrekenen nog makkelijker. Daarnaast dient de bidirectionele communicatie met het voertuig als basis om het systeem op een intelligente manier met het energiebeheersysteem te verbinden.

De PLC biedt u toekomstbestendige technologie, zoals Plug & Charge, tegen een aantrekkelijke lage prijs. Daarnaast kan de laadtechnologie precies op de behoeften van de gebruiker in de private sector worden afgestemd en kan de eindgebruiker zijn elektrisch voertuig makkelijk laden.

Via het geïntegreerde 4G-modem kunt u uw laadstation direct verbinden met een backend systeem en het systeem bewaken, uitlezen en, indien nodig, direct fouten verhelpen en software-updates voor bediening op afstand installeren, waardoor het systeem op afstand kan worden onderhouden. Zoals eerder aangegeven hoeft er geen losse component voor mobiele radio te worden gebruikt.

De CC613 is in verschillende varianten verkrijgbaar. We kunnen de meest voordelige oplossing voor uw specifieke behoeften vinden.

NEEM VOOR ADVIES CONTACT MET ONS OP

 

Downloads

NaamTypeMaatTaalTijdstempelD-/B-Nummer
CC613 - The next generation of smart charge controllers Flyers 286.4 KB EN2021/09/0707.09.2021D00381
Safer Charging with the New Generation CC613 Technisch artikel 772.9 KB EN2020/06/0505.06.2020
Charge Controller CC613 Aanbestedingsteksten 113.7 KB EN2022/07/2626.07.2022D00381
Bender Charge Controller CC613 Aanbestedingsteksten 113.1 KB EN2022/06/2929.06.2022

Producten

Charge controller

CC613 Laderegler
CC613 charge controller

De volgende generatie van de slimme laadcontroller

CTBC17

AC-/DC-gevoelige meetspoel

RFID114
RFID114

RFID-module zonder geïntegreerde statusleds voor gebruik met laadcontrollers

DPM2x16FP-Modul
DPM2x16FP Display Module

Displaymodule voor laadcontrollers

RFID117
RFID117-L1

RFID-module met geïntegreerde statusleds en versterkt antennevermogen

Charge controller

CC613 Laderegler
CC613 charge controller

De volgende generatie van de slimme laadcontroller

Details
CTBC17

AC-/DC-gevoelige meetspoel

Details
RFID114
RFID114

RFID-module zonder geïntegreerde statusleds voor gebruik met laadcontrollers

Details
DPM2x16FP-Modul
DPM2x16FP Display Module

Displaymodule voor laadcontrollers

Details
RFID117
RFID117-L1

RFID-module met geïntegreerde statusleds en versterkt antennevermogen

Details