Slimme en intelligent bediening van laadinfrastructuren in een netwerk

Slimme en intelligent bediening van laadinfrastructuren in een netwerk

Een laadstation of laadinfrastructuur is slechts zo intelligent als zijn brein – de laadcontroller. Het gebruik van een slimme laadcontroller is essentieel voor het succesvolle gebruik van een laadstation.

Hoe maakt u uw laadinfrastructuur nog veiliger?

De reststroomdetectie van 6 mA DC volgens IEC 62955 die in de CC613 laadcontroller is geïntegreerd, detecteert DC-reststroom in de controller en stopt het laadproces. Er hoeft geen RDC type B te worden gebruikt. RDC type A is voldoende. Dit maakt individuele laadpunten veel voordeliger.

Bovendien biedt de DC-reststroomdetectie het grote voordeel dat het systeem automatisch opnieuw wordt gestart als het probleem is verholpen. Dit betekent dat er geen onderhoudsmonteur langs hoeft te komen om het laadstation ter plaatse handmatig opnieuw op te starten.

De geïntegreerde lascontrole in de CC613 geeft een foutmelding als de contactor of laadschakelaar 'vastzit'. Deze lascontrole biedt een betere bescherming van personen, aangezien de stroomtoevoer in dit geval niet wordt onderbroken en er dus een levensgevaarlijke stroom kan vloeien.

Om de veiligheid tegen elektrische schokken verder te verhogen, zorgt de CC613 voor een goede verbinding van de beschermingsgeleider (PE) naar de controller met voortdurende PE-bewaking.

De geïntegreerde noodopener met laadstekker biedt het voordeel dat de eindgebruiker de laadkabel bij stroomuitval veilig van het laadstation kan loskoppelen zonder dat u moet langskomen of de eindgebruiker op een servicemonteur moeten wachten.

When several charging stations are interconnected or in coordination with the Home Energy Management System (HEMS) and the Energy Management System (EMS), the integrated Dynamic Load Management (DLM) provides the maximum available power to the respective vehicle and avoids load unbalance.
The charging process is enabled by the backend system via Open Charge Point Protocol (OCPP).
OCPP is a universal application protocol that enables standardised communication between the charging station and a central backend/management system.
Bidirectional communication with the ISO 15118 standard ensures a secure exchange of data between the vehicle and the charging station, thus enabling intelligent, automated control of the charging process.
Energy billing in kWh via the backend in compliance with measurement and calibration law.
Regular (e.g. quarterly) updates guarantee that the charging station always offers the latest functions and complies with current standards.

Hoe maakt u uw laadstation nog compacter en bespaart u ruimte?

Met het nieuwe geïntegreerde stuurrelais van 230 V kan de contactor direct met de CC613 worden geschakeld voor stroomvrijgave aan de voertuigzijde. Een extra relais is niet meer nodig.

Met de geïntegreerde noodopener in de laadcontroller hoeft er ook geen extra component te worden aangeschaft.

Met het 4G-modem aan boord hoeft er geen losse component voor mobiele radio te worden gebruikt. Zo wordt er nog meer ruimte bespaard.

Dit maakt uw laadpunt veel compacter en ruimtebesparender, wat vooral in ondergrondse garages of op krappe parkeerplaatsen een groot voordeel is.

Hoe kunt u uw laadinfrastructuur in een netwerk makkelijk en veilig implementeren met efficiënte en dynamische stroomverdeling?

De ethernetinterface in de CC613 zorgt ervoor dat de laadcontrollers heel makkelijk via ethernet, EEBUS of Modbus kunnen worden verbonden. Via de externe Modbus-interface, waarmee de belangrijkste functies van de CC613 kunnen worden aangestuurd, kan ook verbinding met een energiebeheersysteem worden gemaakt.

In de CC613 is dynamisch laadbeheer (DLM) geïntegreerd. Daardoor is een overkoepelend besturingssysteem (energiebeheersysteem) niet meer nodig om het laadbeheer te regelen. Hierdoor vallen de totale kosten van uw laadinfrastructuur in een netwerk veel lager uit.

Maar als er een overkoepeld energiebeheersysteem beschikbaar is, kan de CC613 ook hiermee worden aangestuurd. Zo kan de laadcontroller in bestaande laadinfrastructuren worden geïntegreerd.

Daarnaast zorgt dynamisch laadbeheer voor een slimme en optimale verdeling van de beschikbare stroom over alle laadpunten. Dit voorkomt overbelasting van het netwerk en dus schade aan de elektrische installatie, waarbij mogelijk brandgevaar wordt vermeden.

De operator kan met de geïntegreerde ethernetinterface in combinatie met het geïntegreerde dynamische laadbeheer laadinfrastructuren in een netwerk die met elkaar communiceren, makkelijk implementeren.

Hoe houdt u uw laadstation up-to-date?

De CC613 voldoet aan de normen. Regelmatige software-updates zorgen ervoor dat altijd rekening wordt gehouden met de laatste normen en nieuwe functies aan de controller worden toegevoegd. Zo wordt gegarandeerd dat uw laadstation toekomstbestendig is.

Welke communicatiestandaard maakt uw laadstation toekomstbestendig?

De CC613 voldoet met OCPP (Open Charge Point Protocol) 1.5 & 1.6 (JSON & SOAP) aan de normen, wat u als een/de operator twee doorslaggevende voordelen geeft: aan de ene kant kunnen uw laadpunten heel makkelijk in bestaande backend en roamingsystemen zoals has‐to‐be, Virta, Plugsurfing, Hubject enzovoort worden geïntegreerd. En aan de andere kant kunt u de eindgebruiker een hele handige autorisatie-optie via RFID, app of Giro‐e bieden.

Met zijn Power Line Communication Standard (PLC) volgens ISO 15118 kunt u met de CC613 bij uw laadstation Plug & Charge implementeren. Hiermee kan het elektrische voertuig makkelijker en rechtstreeks op het laadstation worden aangesloten. Authenticatie vindt automatisch via de laadkabel met de laadcontroller plaats en maakt het laadproces inclusief afrekenen nog makkelijker. Daarnaast dient de bidirectionele communicatie met het voertuig als basis om het systeem op een intelligente manier met het energiebeheersysteem te verbinden.

De PLC maakt het laadstation toekomstbestendig en zorgt ervoor dat de eindgebruiker zijn elektrisch voertuig makkelijk kan laden.

Via het geïntegreerde 4G-modem kunt u uw laadstation direct verbinden met een backend systeem en het systeem bewaken, uitlezen en, indien nodig, direct fouten verhelpen en software-updates voor bediening op afstand installeren, waardoor het systeem op afstand kan worden onderhouden.

De CC613 is in verschillende varianten verkrijgbaar. We kunnen de meest voordelige oplossing voor uw specifieke behoeften vinden.

NEEM VOOR ADVIES CONTACT MET ONS OP

Downloads

NaamTypeMaatTaalTijdstempelD-/B-Nummer
CC613 Gegevensbladen 534.8 KB DE2023/03/0808.03.2023D00381
Safer Charging with the New Generation CC613 Technisch artikel 772.9 KB EN2020/06/0505.06.2020
Charge Controller CC613 Aanbestedingsteksten 113.7 KB EN2022/07/2626.07.2022D00381
Bender Charge Controller CC613 Aanbestedingsteksten 113.1 KB EN2022/06/2929.06.2022

Producten

Charge controller

CC613 Laderegler
CC613 charge controller

De volgende generatie van de slimme laadcontroller

CTBC17

AC-/DC-gevoelige meetspoel

RFID114
RFID114

RFID-module zonder geïntegreerde statusleds voor gebruik met laadcontrollers

DPM2x16FP-Modul
DPM2x16FP Display Module

Displaymodule voor laadcontrollers

Charge controller

CC613 Laderegler
CC613 charge controller

De volgende generatie van de slimme laadcontroller

Details
CTBC17

AC-/DC-gevoelige meetspoel

Details
RFID114
RFID114

RFID-module zonder geïntegreerde statusleds voor gebruik met laadcontrollers

Details
DPM2x16FP-Modul
DPM2x16FP Display Module

Displaymodule voor laadcontrollers

Details