Informatie voor thuisgebruiker

Informatie voor thuisgebruiker

Vooral nabij huizen is veilig laden met een compacte wallbox en voldoende bescherming voor de gebruiker en het voertuig een absolute must. Door een slimme laadcontroller te gebruiken, weet u zeker dat u deze veilig kunt bedienen en profiteert u van nog meer voordelen.

Hoe maakt u uw wallbox compacter en ruimtebesparender?

De CC613 laadcontroller is met zijn kleine afmetingen perfect om in een compacte en ruimtebesparende wallbox te gebruiken, wat een groot voordeel is in uw garage of op uw parkeerplaats. Daarnaast is er nog minder ruimte nodig door het nieuwe geïntegreerde stuurrelais van 230 V, omdat het de contactor direct aanstuurt voor stroomvrijgave aan de voertuigzijde. Met deze ingebouwde functie is er geen tussenrelais meer nodig.

Hoe kan uw wallbox veiliger en nog goedkoper worden?

De reststroomdetectie van 6 mA DC, volgens IEC 62955, die in de CC613 laadcontroller is geïntegreerd, detecteert isolatiefouten in het voertuig. Het laadproces wordt meteen gestopt als er een DC-foutstroom wordt gedetecteerd die groter is dan 6 mA. Dit voorkomt niet alleen letsel dat levensbedreigend kan zijn, maar de gebruiker weet ook meteen dat zijn elektrisch voertuig moet worden gecontroleerd, omdat dit het eerste teken is van een fout in het voertuig.

De DC-reststroomdetectie biedt de eindgebruiker het grote voordeel dat er geen RDC type B hoeft te worden gebruikt. Het gebruik van een veel goedkopere RDC type A is voldoende.

De geïntegreerde noodopener met laadstekker biedt het voordeel dat de thuisgebruiker de laadkabel bij stroomuitval veilig van het laadstation kan loskoppelen zonder daarbij ter plaatse te hoeven zijn of op een servicemonteur te moeten wachten.

De geïntegreerde lascontrole in de CC613 geeft een foutmelding als de contactor of laadschakelaar 'vastzit'. Deze lascontrole biedt een betere bescherming van personen, aangezien de stroomtoevoer in dit geval niet wordt onderbroken en er dus een levensgevaarlijke stroom kan vloeien.

Om de veiligheid tegen elektrische schokken verder te verhogen, zorgt de CC613 voor een goede verbinding van de beschermingsgeleider (PE) naar de controller met voortdurende PE-bewaking. Dit betekent dat de meetmethoden, de communicatie en bewaking altijd naar behoren werken.

 

Welke voordelen bieden de communicatiestandaarden in uw wallbox?

Met de Power Line Communication Standard (PLC) volgens ISO 15118 kan uw wallbox met de CC613 Plug & Charge implementeren of automatisch laden, waardoor het elektrisch voertuig direct en makkelijk met de wallbox kan communiceren. Authenticatie vindt automatisch via de laadkabel met de laadcontroller plaats en maakt het laadproces, inclusief specificatie van laadtijden en -duur, nog makkelijker.

Met de geïntegreerde ethernetinterface kan makkelijk verbinding worden gemaakt met een bestaande energiebeheersysteem voor thuisgebruik (HEMS) via EEBUS. Daardoor kan het laadproces van een elektrisch voertuig intelligent worden gepland en beheerd, zodat de operator van een HEMS optimaal gebruik kan maken van de beschikbare stroom.

Vergelijkbare pagina's

Veilige elektrische mobiliteit

Downloads

NaamTypeMaatTaalTijdstempelD-/B-Nummer
Safer Charging with the New Generation CC613 Technisch artikel 772.9 KB EN2020/06/0505.06.2020
Charge Controller CC613 Aanbestedingsteksten 113.7 KB EN2022/07/2626.07.2022D00381
Bender Charge Controller CC613 Aanbestedingsteksten 113.1 KB EN2022/06/2929.06.2022

Producten

Charge controller

CC613 Laderegler
CC613 charge controller

De volgende generatie van de slimme laadcontroller

Charge controller

CC613 Laderegler
CC613 charge controller

De volgende generatie van de slimme laadcontroller

Details