EENVOUDIG. VEILIG. VERBINDEN

Het nieuwe meld- en bedieningspaneel COMTRAXX® CP9xx

Meld- en bedieningspanelen vormen de verbinding tussen personeel en geïnstalleerde techniek. Zij zorgen bijvoorbeeld in ziekenhuizen of medische faciliteiten ervoor dat, visueel en akoestisch,  belangrijke informatie beschikbaar is.

Bij alle techniek moet de focus van het medische personeel op de verzorging van patiënten liggen. Hiervoor is een zo intuïtief en eenvoudig mogelijke bediening van een dergelijke interface en een eenvoudige inbouw noodzakelijk. Daarnaast vereisen Europese en nationale normen (HD60364, NEN1010, AREI, enz. enz.) dat elk IT-systeem, op een geschikte plaats, is uitgerust met een akoestisch en visueel alarmsysteem voor controle door het personeel.

Deze wensen vervult Bender met de nieuwe serie COMTRAXX® CP9xx. Deze biedt op elk moment een optimaal overzicht van alle aangesloten systemen, geeft een alarm af bij fouten en verzekert comfortabele besturing van de installatie. Aangezien het systeem steeds zichtbaar is, kan vroegtijdig op problemen worden gereageerd.

CP9xx – Het alles-in-éénsysteem

CP9xx is in 7“, 15.6“ en 24“ als touchscreen met een glazen voorkant te verkrijgen en voldoet zo aan de hygiëne-eisen. De bediening vindt intuïtief via dit touchscreen plaats.

De voor de alarmmeldingen onmisbare zoemer kan in drie geluidsterktes worden ingesteld en vanaf ieder paneel worden geaccepteerd.

De visualisatie wordt via een geïntegreerde editor samengesteld. De vooraf ingestelde widgets kunnen informatie visualiseren, schakelstanden weergeven en acties activeren. De bediening van operatiezaalverlichting is eveneens mogelijk net als de bewaking van BSV-installaties.

Geïntegreerde in- en uitgangen (IO's) zijn uitbreidbaar. Daarbuiten worden gangbare interfaces ondersteund, zoals KNX, Dali, ModBUS, enz.

Het apparaat kan alarmen en meldingen in 24 talen weergeven.

Indien het apparaat vanwege ombouw of uitbreiding moet worden verwisseld, hoeft de operatiezaal niet langdurig worden afgesloten. De CP9xx kan buiten de operatiezaal worden voorbereid.

Bestaande installaties met conventionele TM-panelen zijn als onderdeel van retrofitmaatregelen zeer eenvoudig aan te passen.

 

 

Back
EINFACH. SICHER. VERBINDEN