Onze visie – missie – waarden

De leidende principes van Bender

 • Wij willen de beste zijn en inspireren.

Er is een goede reden waarom wij marktleider zijn op het gebied van elektrische veiligheid: onze ervaring en bereidheid om te innoveren maken het verschil. Het is ons streven om klanten te inspireren met kennis, duurzame service en betrouwbaarheid.

 • Wij zijn technologisch toonaangevend en stellen normen in technologie en kwaliteit.

Vaak gekopieerd maar nooit geëvenaard: klanten uit de hele wereld en uit alle sectoren vertrouwen op producten van Bender, omdat ze wereldwijd ongeëvenaarde prestaties en betrouwbaarheid bieden. Uitgebreide kwaliteitstesten van alle producten die ons bedrijf verlaten en een hooggekwalificeerde ontwikkelingsafdeling zijn unieke verkoopargumenten in deze branche.

 • Klanten vertrouwen op onze competentie – wij creëren meerwaarde.

Of het gaat om middelgrote ondernemingen, instellingen of grote bedrijven: onze klanten vertrouwen op veiligheidstechnologie van Bender. Want naast de bescherming van mens en machine bieden producten van Bender aanzienlijke mogelijkheden voor besparingen bij reparatie, testen, bewaking en onderhoud.

 • Wij realiseren klantspecifieke oplossingen.

Het team van Bender schrikt niet terug voor complexe taken en heeft in de branche een goede reputatie wat betreft maatwerkoplossingen met een perfecte functionaliteit en kwaliteit. Wij luisteren eerst – en geven dan het juiste antwoord.

 • Wij concentreren ons op onze kerncompetentie 'elektrische veiligheid'

Focus op de essentie: ons productportfolio is bewust afgestemd op één onderwerp: elektrische veiligheid. Wij zijn begonnen als pioniers, maar kunnen tegenwoordig als technologieleider zeggen: elektrische veiligheid is Bender!

 • Wij nemen actief deel aan normalisering.

Je bent pas echt onafhankelijk als je niet alleen reageert op de feiten, maar deze zelf ook beïnvloedt. In tijden van globalisering zijn normen een essentiële basis voor succesvol internationaal zakendoen. Omdat wij kiezen voor actie in plaats van reactie, hebben wij een doorslaggevende voorsprong, zodat producten voor onze klanten altijd voldoen aan de laatste stand van de technologie en de geldende normen.

 • Zij zoeken actief naar nieuwe markten.

Rust roest. Bij het betreden van nieuwe markten zijn nieuwe uitdagingen een belangrijk onderdeel van ons werk. Want wie niet meer beter wordt, houdt op met goed zijn. Nieuwe markten en eisen leveren ons een telkens verder toenemende kennis, waarvan ook onze klanten profiteren.

 • Wij stemmen onze acties af op voordeel voor alle ondernemingen binnen de BENDER Group

Als team van specialisten vormen wij de ondernemingsgroep voor elektrische veiligheid. Samen zijn we onoverwinnelijk. Door zich bewust te zijn van de kracht als BENDER Group kunnen de afzonderlijke leden van de ondernemingsgroep elkaar perfect ondersteunen en aanvullen. Voor succes van de gehele ondernemingsgroep verschuiven individuele belangen naar de achtergrond.

 • Wij werken duurzaam en zorgen voor continuïteit.

Voor ons is een langetermijnvisie op de onderneming belangrijker dan snelle winst. Dat betekent voor onze klanten: Absolute betrouwbaarheid als het gaat om beschikbaarheid en kwaliteit – zelfs in de verre toekomst! Maar het betekent ook: De verzekering van de vestigingsplaats en dus werkgelegenheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 • Wij handelen met respect, eerlijkheid, vertrouwen en openheid.

Volledige openheid in communicatie is de sleutel tot vertrouwd en effectief teamwerk. Een ongestoorde basis van vertrouwen is voor ons de voorwaarde als het gaat om veiligheid. Uiteindelijk gaat het niet alleen om de veiligheid van machines, maar ook die van mensen. Transparantie in alle processen is voor ons vanzelfsprekend.

 • Wij creëren gezamenlijk.

Wij willen dat iedereen zijn zegje doet. Gezamenlijke verantwoordelijkheid staat garant voor een bedrijfsbrede identiteit en motivatie van alle medewerkers. Daarom luisteren we niet alleen naar onze medewerkers en klanten, maar betrekken we ze ook bij onze beslissingen. Zo bereiken we het best mogelijke resultaat.

 • Wij nemen verantwoordelijkheid voor onze acties.

Wij zijn altijd aanspreekbaar en zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid van een succesvol familiebedrijf. Net als wij staat iedere medewerker van de BENDER Group persoonlijk garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid - zonder mitsen en maren.